076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Skillnaderna mellan WordPress.com, WordPress och WordPress.org kan orsaka viss förvirring. Låt mig se om jag kan förklara:

– WordPress.org är där du laddar ner programvaran WordPress.

– WordPress är en gratis programvara.

– WordPress.com är där du sätter upp din blogg gratis.

 

 

WordPress.org:

WordPress är programvaran med öppen källkod och WordPress.org är enbart webbsidan där du går till för att hämta detta program. WordPress.org erbjuder gratis nedladdning av WordPress filer, teman och plugin-program, och omfattar steg-för-steg-instruktioner för installation och konfiguration av WordPress på egen hand hos ditt webbhotell.

[unordered_list style=”tick”]
  •  Du kan installera någon av de WordPress mallar som finns och du har tusentals plug-ins tillgängliga för dig. Du kan anpassa din webbplats så att den inte ser ut som ”alla andras bloggar”.
  • Du har fullständig kontroll över utseendet på din webbplats.
  • Du kan installera en WordPress plugin för att utöka funktionaliteten på din webbplats (tro mig, detta är ett mycket kraftfullt och billigt sätt att lägga till funktioner till din webbplats)
  • Du behöver ett webbhotell och ett eget domain namn vilket gör att du har fullständig kontroll över din egna webbplats.
[/unordered_list]

 

WordPress.com

WordPress.com är ett snabbt och enkelt sätt att få upp en blogg på nätet. Du kan gå in och registrera dig – skapa en WordPress blogg omedelbart, gratis. (För en avgift slipper man annoner och kan använda sitt eget domännamn. ) Du behöver inte ladda ner mjukvara, betala för hosting eller hantera en webbserver. Detta är ett fleranvändarsystem av WordPress som har tusentals bloggar. Det finns många som tillhandahåller denna typ av tjänst. Blogger, Blog.com, Bloggsida.se. m.m. Tidigare erbjöd även många tidningar gratis bloggning.

[unordered_list style=”tick”]
  • Du kan lätt komma igång med en blogg.
  • Du får välja mellan deras tillgängliga teman.
  • Det är gratis att synas (om du inte vill ha ditt egna domän namn)
  • Du kan köpa en betald uppgradering för att få möjlighet för full CSS redigering.
[/unordered_list] [unordered_list style=”red-x”]
  • Dock kan du inte installera plugins och utöka funktionaliteten på din sida.(Bara de som de själva tillhandahåller.
  • Ibland visar de annonser på din sida. (Du kan behöva betala för att slippa dessa)
[/unordered_list]

Personligen tycker jag att WordPress.com är ett bra sätt att börja en hobby med eller om du har ett special intresse, men för små företag eller om du har mål och visioner om att du vill tjäna pengar på din sida, är det mycket viktigt att ha kontroll över utseendet hemsida.

Ha det bra och ta hand om Er.

Helene

[hr]