076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Jag har lagt märke till hur vissa människor använder sociala medier till att klanka och förstöra för andra. Oavsett om det är politiskt, eller att vara negativ eller i vissa fall, att vara hatiskt, så gör det mig arg och ledsen. Det är så tråkigt när folk tror att sociala medier är en plattform som ger dem rätten att säga vad de vill.

Ännu mer upprörande är det när personer själva inte har en social media profil, och använder andra till att få information om vad personen eller företagaren förmedlar och gör i de sociala medierna, och genom den vägen förstöra och se till att personen ifråga kommer i dålig dager. Detta kan vara förödande både för den enskilde och för företagaren.

Att synas och finnas med i de sociala medierna när man startar upp en karriär är idag bland det viktigaste du kan göra. Och om du då blir drabbad av en hämndlysten person som gör allt för att se till att du inte ska lyckas, och allt du gör på de sociala medierna vänds emot dig är det lätt att dra sig tillbaka. Men mitt tips till dig, slå tillbaka och bli ännu mer engagerande och positiv i dina inlägg. (Gör inte samma misstag som jag gjorde, dra dig tillbaka och inte våga visa vem DU ÄR) 

TRO PÅ DIG SJÄLVJag vill använda mina ord för att bygga upp andra, uppmuntra och bygga nya relationer än att förstöra för andra, vill inte du göra det? Vilken typ av sociala budskap sänder vi? Vilken typ av avtryck vill du att du och ditt företag ska lämna?

Resten av denna artikel handlar om de stora misstag som så många företag gör när det gäller sociala medier och en del av detta kretsar kring det budskap som vi presenterar till världen via vår sociala närvaro. Vilket budskap vill du sända via ditt företag?

Historiskt sätt när det gäller marknadsföring, har det aldrig funnits en bättre tid för att få ett litet företag att växa!

Med över en miljard människor på Facebook (över hälften av dem loggar in varje dag!), det är runt  5 miljoner i Sverige (51.62% av Sveriges befolkning använder Facebook),  Twitter växer med stormsteg,  nätverksmöjligheter för företag på LinkedIn och bild-baserade plattformar som Pinterest och Instagram som kan visa en berättelse om ditt varumärke i bilder till miljontals användare.

Jag säger det igen;

det har aldrig funnits ett bättre tillfälle för att få ett varumärke att växa.

Varför? Eftersom dessa medier är tillgängliga för alla som har tillgång till en dator, en smartphone, Ipad, en kamera och/eller video, och en internetuppkoppling.

Vem som helst med kreativitet, en bra idé, och en stor dos beslutsamhet kan komma med en idé, tjäna pengar på den, och bygga ett företag bokstavligen från grunden.

  • Internet och sociala medier har planat ut spelplanen och alla kan konkurrera på dagens marknad!

Framgång(Jag vet detta eftersom det är inte bara jag som har gjort det. Utan jag ser dagligen människor som startar upp företag och skjuter iväg som raketer. Ibland kan man dock behöva hjälp i starten, varför jag snart kommer ut med mitt nya projekt, där jag berättar allt om hur du går tillväga för att starta upp ditt företag.)

Men jag vill sätta upp ett varningens ord också! Bara för att vem som helst kan vara och synas på sociala medier betyder det inte att det är lätt. Och om du använder det felaktigt kan det inte bara hindra din tillväxt, men den kan även beröva dig din VINST!

[hr]

3 Social Media misstag som kan ta ifrån dig din vinst

1. Svarar inte på kommentarer

Vad är det första ordet i Social Media?

Social! Det kallas social av en anledning, och det handlar om engagemang. Den gamla typen av marknadsföring där du pushar och hela tiden gör reklam för produkten är inte effektiv i dagens online marknadsföring.

Den nya valutan är

  • engagemang
  • uppmärksamhet
  • involvera dina fans
  • visa upp dina mjuka sidor
  • engagera dig i viktiga frågor stärker alltid attityden kring ett företag
  • samtala

det är nyckeln till framgång!

Det handlar om att starta och fortsätta en konversation med fansen. Ta dig tid att uppskatta de människor som har tagit tid av sin dag att samarbeta med dig och ditt varumärke. Om du gör detta kommer du att sticka ut från mängden … lita på mig när det gäller detta!

2. Bara arbete och ingen lek

Stangd dorrDetta är relaterat till vad jag skrev ovan.

Om du bara lägger upp ditt företags produkter och tjänster, kommer du att stänga de flesta dörrar till många möjligheter och dina chanser att starta en konversation och engagemang med dina fans är lika med noll. Behandla dina fans, som utgörs av enskilda människor – inte bara kunder, som om de var dina vänner. Nya som gamla och du kommer att se att du kommer att börja inleda en dialog som uppmuntrar till äkta engagemang med ditt varumärke.

Dela med dig av ditt egna personliga liv med din publik.

Ge dina fans en chans att lära känna dig och ditt företag. Människor vill ha kontakt med människor inte  varumärken och logotyper.

3. Sociala medier är inte gratis!

En av de största svårigheterna för ett litet företag är att inse att trots att sociala medier inte kostar något för att komma igång, så är hanteringen av sociala medier ett marknadsförings yrke. Många tror att det är bara att sätta upp en sida och sen kan man sköta det med en vänster hand.  Faktum är, att som vilket annat yrke, behöver du investera tid, kunskap och hårt arbete. Det tar tid och mycket arbete att skapa ett verkligt engagerande och effektiv varumärke, och detta kräver en viss mängd av finansiellt åtagande, precis som alla andra former av marknadsföring i din verksamhet.

Att lägga till sociala medier till arbetsbördan för personer som inte är utbildade i hur du effektivt samarbetar med en publik är det mest ineffektiva och det värsta du kan göra.

Summering

För små företag kan inte valet vara ”om” de ska engagera sina fans på sociala medier. Frågan är hur man bäst börjar och fortsätter konversationen.

Genom att skapa en dialog, svara kunderna och investera ekonomiskt efter vad du har för behov, kan du utnyttja den enorma kraft som detta fantastiska medium är, för att bygga upp ditt företag och öka dina vinster!

För att skapa en framgångsrik närvaro på Facebook är engagemang kring en sidas inlägg det viktigaste och ett måste. Ju högre engagemang (antal gilla-markeringar, kommentarer och delningar) desto fler människor kommer se inläggen som ditt företag publicerar och din synlighet och varumärkeskännedom kommer att påverkas positivt.

Ta hand om Er

[typography font=”Dancing Script” size=”24″ size_format=”px”]Helene[/typography]