076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

De stora Plattforms kriget 2012

Det har varit en hel del prat där ute under de senaste åren om mobil marknadsföring. Och av mycket goda skäl: statistiken för mobil användning är häpnadsväckande. Det är uppenbart att det blir mer och mer utrymme för mindre och mindre enheter.

 

Ökningen av 3 – och 9-tums skärmar har skapat en helt ny app ekonomi som till stor del drivs av Apple och Androids app butiker.

 

Förmögenheter görs, tekniken går framåt dagligen, nya och fantastiska program byggs varje minut – och många på webben undrar och oroar sig om det har gått miste om guldrushen.

 

Appar, plugins och mobila hemsidor – åhhh  jösses

Som en webbägare är dina alternativ för att leverera dina ord, videos, bilder och ljud på den mobilen skärmen enorm.

Du har fått berättat för dig att åtminstone så måste du göra din webbplats ”mobil vänlig.”

[unordered_list style=”green-dot”]
  • Ett av de mest grundläggande sätten att göra detta (om du publicerar med WordPress) är genom användning av en mobil plugin. Du laddar upp den, slår på den och det är klappat och klart. Du begränsas dock när det gäller design och layout (ofta i ett ganska ointressant sätt), men du är ”mobil.”
[/unordered_list] [unordered_list style=”green-dot”]
  • Nästa steg i ditt mobila utveckling kan vara att spendera lite pengar, arbeta med en utvecklare för att bygga en separat mobil version av din webbplats. I det här fallet så återskapar du din webbplats på en mobil underdomän i en ett försök att passa flera skärmar. Betala räkningen, och det är alla fall bättre än om du bara använder ett plugin.
[/unordered_list] [unordered_list style=”green-dot”]
  • Ett tredje sätt – som den tekniska världen för närvarande är ut och missionerar om – är att bygga en app. För många, är den mobila appen, en helig graal. Betald eller inte, så har du spenderat pengar, tid och teknik till en enda portal som (du hoppas) att din kundkrets kommer att hämta från en app butik, och ägna sig åt att öppna på sin mobil eller surfplatta flera gånger i veckan för att komma åt dina saker.
[/unordered_list]

Det är ingen tvekan, var och en av dessa verktyg och strategier ”fungerar”.

Men tänk om det fanns ett enklare, billigare och mycket effektivare sätt att distribuera ditt innehåll i denna allt mer mobila världen?

En webbplats som styr över allt detta

[unordered_list style=”tick”]
  • Ja den stora hemlighet  är att du bara behöver en webbplats för att det ska fungera på det olika enheterna.
[/unordered_list]
Var säger det oss om de tre alternativen ovan?

 

[unordered_list style=”red-x”]
  • Ett plugin är, just det, ett plugin. Du måste ladda ner den, behålla den, se till att den är kompatibel med ditt tema, och med framtida versioner av ditt tema. Du måste komma ihåg att den finns där, och du är fast i hur det visar ditt innehåll, utan att omfattas av de delar i din webbdesign som lyfter fram ditt varumärke.
[/unordered_list]
[unordered_list style=”red-x”]
  • En andra, särskild mobilsida är bättre, men det är ytterligare en webbplats till att underhålla.  Allt eftersom webben utvecklas, måste du även ändra ”den mobila versionen” av din webbplats. Detta kostar tid och pengar. Vad värre är, det kostar din uppmärksamhet.
[/unordered_list]
[unordered_list style=”red-x”]
  • På samma sätt är applikationsutveckling dyrt och tidskrävande. När den är gjort, så distribueras ditt innehåll via plattformar som du inte äger eller kontrollerar. Och, du måste be dina kunder att vidta åtgärder för att hämta, uppdatera och komma ihåg att öppna din skinande lilla app. I och med det snabbt växande appmarknaden, så kommer folk att bli mindre benägna att ladda ner alla dessa appar, som tar plats i deras smartphone eller surfplatta.
[/unordered_list]
Tänk på det. De flesta behöver inte bygga en app… du har en webbshop, du skapar och distribuerar information, idéer och konst. Detta är bäst att ha på den öppna webben, där de kan indexeras av sökmotorer och hittas av människor.

 

Du behöver fokusera på att skapa och distribuera informativt innehåll på din webbsida. Plugins, mobila webbplatser och applikationer tar fokus från dina mål.
Det finns bara en mobil app som man  bör befatta sig med, som webbplats ägare – den mobila webbläsaren.

 

Du behöver bara en enda webbplats som automatiskt anpassar sig till en mobilwebbläsare.

 

En ”lyhörd” mobil webbdesign är allt du behöver.

Vad är  ”lyhörd” mobil webb design

När en webbplats är lyhörd (fully responsive) , anpassar sig layouten och/eller innehållet baserat på storleken på skärmen som de presenteras på.

En lyhörd webbplats ändras automatiskt för att passa den enhet du läser den.

Vanligtvis är det fyra generella skärmstorlekar som en lyhörd design är inriktad på:  datorbildskärm som har widescreen, bärbara datorer (laptop), surfplattor och mobiltelefoner.

Världen har förändrats. Vi bär runt på kraftfulla datorer  i våra fickor. Vi konsumerar innehåll på våra mobila skärmar samtidigt som vi tar en kopp kaffe, går ut med hunden, väntar på bussen…
[unordered_list style=”star”]
  • Om du inför en lyhörd webb design – så har mobil marknadsföring helt enkelt blivit … ENKELT.
[/unordered_list]
Att vara med i den mobila rymden, behöver du nu bara en webbplats, distribuera ditt innehåll på den öppna webben, och den visas perfekt på alla de små datorerna som så många av oss bär på.

 

Ta hand om er 🙂
[fbshare url=”https://900kunder.com/myten_om_mobil_webb_sida/” type=”button”] [google_plusone href=”https://900kunder.com/myten_om_mobil_webb_sida/” size=”standard” annotation=”bubble” language=”Swedish”]