076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Goda och dåliga nyheterFörst den goda nyheten: Om du har en hemsida, så har du en webbplats som kan nås av alla mobila enheter som har en webbläsare.

Nu den dåliga: Chansen är stor, att hemsidan inte ser så bra ut i en smartphone.

Du är inte ensam om det här.

Precis som företag insåg att de behövde skapa en webbplats i början – mitten av 90-talet som var relevant för konsumenterna, upprepar sig nu historien, och nu med mobilen och iPads.

Under 2013 kommer fler människor att använda sina mobiltelefoner än datorer, för att gå ut på nätet.

I mitten av 2011, nådde vi den punkt där vi konsumenter spenderade mer tid på våra mobila enheter än vid våra datorer.

Det är lätt att förstå att dessa webbplatser som är gjorda innan denna snabba utveckling inte ser så bra ut i en mobiltelefon.

  1. Det första du kommer att märka är att det tar relativt lång tid att ladda.
  2. Det andra är att sidan är ganska liten. Du behöver zooma in flera gånger för att kunna läsa och för att navigera dig på webbplatsen.
  3. Om du har Flash på din webbplats, så är det stor chans att den informationen inte kommer att visas över huvud taget på en smartphone.

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”24″ size_format=”px” color=”#9e0c31″]Just nu i denna stund söker dina potentiella kunder runt på nätet efter just din produkt eller information.[/typography]

 

Nyligen släpptes en ny rapport om den Svenska Mobila kunden. Detta är en färsk undersökning från Ipsos  maj 2012,

[unordered_list style=”star”]
  • 71% använder Internet varje dag på sin smartphone och de flesta åker sällan hemifrån utan att ta den med sig.
  • De som äger en smartphone använder ofta flera av sina medier samtidigt – 84% använder sin telefon samtidigt som de gör något annat, t.ex. ser på TV (59%).
  • Att vara synlig på smartphones är avgörande för lokala företag. 89% av smartphone-användare söker efter lokal information på sin telefon och 84% utgår ifrån sökresultatet för att göra något, t.ex. köpa en produkt eller kontakta ett företag.
  • Smartphones är viktiga verktyg vid köp och 90% av användarna har samlat information om en produkt eller tjänst via sin enhet. Information som samlats in via smartphone påverkar köparens beslut och köp i alla kanaler. 27% av smartphone-ägare har någon gång köpt något via sin telefon.
  • 88% av smartphone-användarna uppmärksammar mobilannonser. Smartphones utgör även en avgörande del av traditionell annonsering då 59% har gjort en sökning på sin smartphone efter att ha läst en offlineannons
[/unordered_list]

När man ser denna information kan man lätt förstå behovet av att ha en mobil webbplats!

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”24″ size_format=”px”]Hur ser din hemsida ut i en smartphone? [/typography]

Du kan titta här hur din mobila webbplats ser ut!

Gå inte miste om dina potentiella kunder – tåget går nu!

 

Ha det bra och ta hand om er

Helene