...
Google hangouts

10 skäl till att använda Google+ Hangouts i din verksamhet

Senast uppdaterad: aug 24, 2023 | Social media

lyckas online med HeleneHar du registrerat dig på Google+ än?

Om du inte redan gått med i  Googles sociala nätverk, så går du miste om ett kraftfullt verktyg för din verksamhet. En av Google+ bästa egenskaper är Hangouts som gör att du kan vara värd för en videochatt med en eller flera personer som du har i dina kretsar. (Krets = En cirkel är en grupp av personer med något gemensamt. Du kan t ex skapa en Google+ cirkel för dina vänner, bloggare du vill följa, en annan cirkel för nyhetssidor, eller fotografer som du vill veta mer om, och så vidare).

En ”Hangout” är väldigt likt en Skype videochatt, eller ett webbseminarium. Du kan skapa relationer ansikte mot ansikte med flera stycken samtidigt. Genom att göra det skapar vi närmare och djupare verkliga relationer.

Om du har något slags konto hos google, som till exempel en gmail adress eller youtube kanal, så har du ett Google plus konto. Vilket innebär att du har tillgång till Google hangouts.

Jag vill ge dig tio skäl till varför du ska registrera dig på Google+ och börja använda Hangouts för att förbättra din sociala marknadsföring.

1: Träffa kunder utan att lämna kontoret!

Att resa runt och träffa kunder tar tid, värdefull tid av din dag, och många gånger är det inte nödvändigt. När du börjar använda dig av Hangout så blir du av med all den bortkastad tid du spenderar med att sitta i bilen eller annat färdmedel och du kommer att bli mer effektiv i stället.

2: Häng där de som påverkar är!

Många av de som kan ”påverka” kan du se ”hänga” på Google+. Det är mycket enkelt att ansluta till en redan påbörjad Hangout.  Bygg upp dina cirklar med de personer som är viktiga för dig och ha koll på när de startar en Hangout som du kan deltaga i.

3: Erbjud gratis demonstrationer till Dina kunder

Varför inte starta små Hangouts och visa vad du har? Du kanske säljer Tupperware, skapa en Hangout som visar människor exakt hur du använder produkterna och få dina kunder att skriva in sina frågor och även kreativa idéer om recept. Jag lovar dig att de kommer att uppskatta denna extra tjänst som du erbjuder och du kan svara på deras frågor samtidigt.

Google hangout

4: Få feedback snabbt

Varje verksamhet och företag kan dra nytta av feedback. Detta kan innebära att få feedback från en klient om hur det sista projektet gick. Det kan betyda att få feedback från en medlem. Du kanske har ett vandrarhem och får feedback på det. Låt dina kunder tala med dig direkt i en hangout. De kommer att älska din goda service och ditt vänligt leende, oavsett vilken fråga de har. Grejen är den att Du kommer att sticka ut från mängden, eftersom du gör något som ingen annan gör – och somliga även tycker att det är modigt gjort. :)

5: Erbjud ytterligare material som du kan publicera på YouTube

Det bästa med Hangouts är att du även kan publicera dessa på YouTube. När Du startar en Hangout, så kan du spela in det samtidigt för att direkt ladda upp dem på YouTube. Det innebär att du hela tiden kan ha nytt innehåll på Ditt YouTube-konto och därmed ännu större publik till Din verksamhet eller företag.

6: Hangouts gör att Du kan lägga till fler personer i Dina kretsar

När folk engagera sig i dina hangouts kommer Du att kunna organisera dina cirklar bättre. Om någon t ex är med i en Hangout som ger råd och tips om appar, då kan Du lägga till dem i en potentiell kund cirkel. Om de har köpt något redan, och de vill veta mer, lägg till dem i Din befintliga kund cirkel. Gör vad som fungerar bäst för Dig och Ditt företag.

7: Ha koll på anställda som arbetar hemifrån

Fler och fler företag har anställda som arbetar hemifrån. Eller kanske har ett företag där man lägger ut en del av arbetsbördan på frilansare. I båda fallen är Hangouts perfekt för att skapa känslan av att de är en del av teamet. Använd Hangouts till att hålla möten och du kan se till att alla håller sina tidscheman och att allt fungerar effektivt. (Kom ihåg att du kan begränsa dina hangouts till vissa personer i dina kretsar!)

Online hangouts

8: Gör företags utbildningar lättare

Du kan använda Hangouts när du vill hålla viktiga företagsutbildningar. Det kanske inte fungerar i alla avseenden, men du kan säkert se hur du kan använda den för en massa av olika utbildningsändamål. Och framför allt kan anställda som jobbar på samma företag men på olika orter lära känna varandra, vilket stärker Ditt företag.

9: Stick ut som en av de få företag som vet hur man använder Google+

Fler och fler företag ansluter Google+ varje dag. (Google+ redan har 100 miljoner användare!) Men ännu är det inte alltför många företag har upptäckt styrkan i att använda Hangouts ännu, än mindre testa de olika metoder som jag har nämnt här i denna artikeln. Det är perfekt tajming att visa folk vad du går för.

10: Använd ”Hangouts on Air” för att nå fler människor

Du kan bara ha tio personer som deltar i en Hangout, och det inkluderar dig själv. Men med hjälp av det nya ”Hangouts on Air” verktyget kan du se till att alla andra på Google+ kan titta på  Hangouten, vilket ger dig en mycket bredare publik som följd. Det kommer inte att passa varje Hangout men det kommer att fungera i vissa situationer.

Helene Thituson

Helene, grundaren av 900 Kunder från de djupa skogarna i Småland, älskar att hjälpa småföretag, utforska naturen, bygga webbplatser, coacha och hålla kurser. Med sin kunskap inspirerar hon klienter att nå sina mål och skapa en framgångsrik verksamhet.

Observera: Vissa av länkarna i denna artikel är affiliate-länkar. Det innebär att vi kan motta en ersättning om du bestämmer dig för att genomföra ett köp, men det påverkar inte ditt pris. Vi vill betona att allt vi föreslår här är produkter eller tjänster som vi själva har erfarenhet av och som vi kan rekommendera helhjärtat. Syftet med denna sida är inte att erbjuda ekonomisk rådgivning, utan snarare att underhålla och informera. Vill du veta mer om hur affiliate-länkar fungerar, se mer här integritetspolicy.

Kontakta oss

900 Kunder
Jönköpingsvägen 1
331 34 VÄRNAMO
076 - 10 41 662

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

du kanske också gillar…