...

Google Analytic 4

GA4

Det har då det, gamla goda Google Analytics checkat ut för gott, och in på scenen kliver nu den nya stjärnan – Google Analytics 4, eller ”GA4” som den allmänt kallas.

Kanske minns du den där lilla varningen som dök upp när du loggade in sist? Kanske klickade du dig fram, försökte fixa till en GA4-egendom, men så plötsligt kändes allt som ett enda stort frågetecken? Vi har alla varit där, stirrat in i den digitala avgrunden och undrat vad fasiken vi håller på med.

Från och med den 1 juli 2023 så har standardegendomarna (”properties”, om vi ska vara lite internationellt korrekta) i Google Analytics packat sina väskor och gett sig av för gott. Den hanterar inte längre data. GA4 är här!

Det är därför viktigt att du och ditt företag tar er tid att bli kompis med GA4. Det är inte bara en uppgradering, det är din biljett till framtiden.

Tredjepartscookies fasats ut

Men håll i hatten, för det finns mer att berätta! Under 2023 har Google bestämt sig för att tredjepartscookies ska tillhöra historien. Så vad betyder det för dig? Jo, det betyder att det är dags att börja planera för en strategi för förstapartsdata. Detta gör du genom att införa ”Server side tagging”. 

Digital framgång på Dina villkor:
7 avgörande skäl till varför Google Analytics 4 är nyckeln till den framgången!

1. Insikt i besökarnas beteende: Få en djupare förståelse för vilka sidor som är mest populära, besökarnas tid på sidorna och de navigeringsvägar de tar genom din webbplats.

2. Anpassning efter målgrupp: Genom att analysera var dina besökare kommer ifrån, vilka enheter de använder och deras demografiska uppgifter, kan du bättre anpassa din webbplats och dina marknadsföringsstrategier.

3. Mäta marknadsföringskampanjers effektivitet: Spåra konverteringar, se vilka källor som driver mest trafik, och mät effektiviteten i dina reklamkampanjer.

4. Förbättring av webbplatsens användarupplevelse: Identifiera sidor med hög avvisningsfrekvens eller lång laddningstid och optimera dem för bättre användarupplevelse.

5. Identifiera trafikkällor: Förstå vilka kanaler (såsom sociala medier, e-postmarknadsföring, direkttrafik) som är mest effektiva för att driva besökare till din webbplats.

6. Mål och konverteringsspårning: Ställ in specifika mål för din webbplats och spåra hur väl du uppnår dem, oavsett om det gäller försäljning, nedladdningar eller formulärinlämningar.

7. Trender och användarmönster: Genom att övervaka webbplatstrafiken över tid kan du identifiera trender, säsongsmönster och andra viktiga insikter som kan påverka dina marknadsföringsbeslut.

Med dessa sju punkter kan du få en omfattande bild av hur Google Analytics kan gynna din webbplats och ditt företag.

Fast pris

Färdigt GA4-paket
Allt du behöver för att sätta igång!

GA4 Startpaketet

PRIS: 9 000 SEK

 • NGTM Google Tag Manager *

  För att konfigurera en GA4-webbkonfiguration måste Google Tag Manager implementeras på startsidan och åtkomst delas med 900 kunder.

 • NGA4 Skapa en egendom
 • NGA4 Anslutning
 • NSpårning av sidvisningar
 • NSpårning av grundläggande klick

  Vi ställer in grundläggande klickspårning för att bättre förstå vad folk klickar på och när på första sidan. (Begränsningar: Anpassad klickspårning anpassad till HTML-text ingår ej)

GA4 Proffspaketet

PRIS: 27 000 SEK

GA4 E-handelsraketen

PRIS: Fråga oss!

Export till BigQuery: Pris mot förfrågan

Kontakta oss

  Jag skulle vilja veta mer om...