076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Detta kan vara den största sak som hänt på internet sedan Google. Allvarligt!

innehålls_sökFör ditt företag innebär detta nya sökverktyg ett spännande nytt sätt för dig att hitta kunder, anhängare och för kunderna att hitta dig.

Innehållssökning kommer snart till Sverige!!!

[divider]

Så vad är innehålls sökning? (Graph Search)

Innehålls sökning (på engelska Graph Search) är Facebooks senaste funktionen och det rullas ut till användarna under de kommande veckorna. Vissa har det och vissa  får  fortfarande väntar på det ett litet tag till. Innehålls sökningen kommer att tillåta användare att söka igenom Facebooks innehåll. Det är en sökmotor som söker endast inom Facebook. Till skillnad från Google, kommer resultaten på Facebook vara mer specificerat för varje användare och hans eller hennes sociala nätverk.

Resultaten kommer att baseras på tre faktorer: Nyckelord, kategori och koppling.

Nyckelord

Liksom Google, kommer Facebook skanna allt innehåll på Facebook för ord som matchar användarens söktermer. Till skillnad från Google, kommer sökresultaten begränsas till Facebooks egna innehåll och ditt specifika sociala nätverk.

Kategori

Webbdesign

När de sätter ihop sökresultaten kommer Facebook skanna kategorierna som företagssidorna använder för att själv definiera sin verksamhet. Detta är särskilt viktigt för företag som har Facebook-sidor. Se till att din företagsadress, telefonnummer, öppettider, korrekt kategori, beskrivning av företaget  är ifyllt. Detta är nu viktigt för att Facebook ska förstå vad du gör och var du finns. Om Du inte fyllt i och meddelat Facebook att du t.ex. är en restaurang så vet inte Facebook detta och då kommer du inte dyka upp när någon söker efter restauranger.

Koppling/Anknytning

Detta är nyckeln! Facebook kommer att prioritera resultat baserade på vem sökaren känner och vem som är i deras större nätverk. (Vänner och vänners vänner till exempel.) Eftersom vi alla föredrar att ta emot rekommendationer från människor vi känner, kommer Facebook visa resultat baserade på människor inom våra nätverk och även relatera dem till platsen.

Jag fattar fortfarande inte. Hur fungerar det här?

Låt oss säga en användare söker efter ”webbdesign” i  Facebooks innehålls sökning. Facebook kommer att söka efter sökordet ”webbdesign”  med särskild betoning på att leta efter företag som har angett webbdesign som sin kategori. Facebook skannar profiler och sidor för gillar, check-ins, inlägg och kommentarer. Det är viktigt att komma ihåg att Facebook bara kommer att skanna inom sökarens nätverket, (i ditt egna nätverk på facebook) så resultaten är begränsade till sidor med en anknytning till användaren. Kopplingen/anknytningen kan relatera till en fysisk plats eller delade saker på Facebook, kommenterade eller om man på annat sätt interagerat med en sida.

Hur kan du förbereda och få din sida redo för Facebooks innehålls sök?

Ta dig lite tid att uppdatera din Facebook-sida. Följ bara dessa 7 enkla steg – och gör dig redo så att kunderna börjar hitta dig!

1. Uppdatera din kategori

Ta några minuter och tänk till på hur du har kategoriserat ditt företag. Se till att kategorin beskriver vad du gör så noggrant som möjligt. Din sid kategori kommer att vara av betydande vikt i sökresultaten.

2. Plats, plats, plats

Innehålls sök kommer att titta på platsen för sökare i förhållande till placeringen av företag och andra användare, prioritera resultat som geografiskt ligger i närheten. Kontrollera att din adress information på din Facebook sida är korrekt och ifylld.
Det är också viktigt att uppmuntra dina fans och vänner att checka in till ditt företag. Detta kommer att hjälpa till att öka din ranking och styrkan i din geografiska position.

3. Skriv ditt ”Om” avsnitt med dina nyckelord i åtankewebbdesign_for_alla

När du skriver i ”om” rutan för din Facebook-sida profilen (se grafik), tänk på vilka sökord dina potentiella kunder kommer att att använda sig av när de letar efter dig. Använd så många sökord som möjligt, men se till att innehållet är sammanhängande och är lätt att läsa. Använd ord som inte bara beskriver vad du gör, utan använd även specifika sökord som kan länka tillbaka till din webbplats.

4. Nyckelord är de viktiga – Använd dem i taggar!

Innehålls sök kommer att titta på dina taggar när man analyserar resultaten. Så tagga / märk dina bilder och skriv inlägg med dina sökord. Uppmuntra dina kunder eller klienter att tagga ditt företag så mycket som möjligt också. Vare sig du publicera nya foton, länkar, grafer eller videoklipp, märka dem rikligt med sökord.

5. Innehåll

Nu när innehållet på Facebook kommer att vara sökbart, skriv informativt och fängslande innehåll på din Facebook sida. Detta  kommer att bli mycket viktigare. Posta så ofta du kan.

Skriv inlägg som inte bara använder dina sökord, utan också innehåll som kommer att locka ”gilla”, kommentarer och interaktion. Ge människor innehåll de kan använda – om du vill få dem att le och skratta eller att hjälpa dem i deras liv på något sätt.
Om Facebook ser att folk interagerar med din sida, kommer den att få högre prioritet i sökresultaten. Och ett större nätverk av anhängare på din sida kommer att innebära att du har en bättre chans att dyka upp i resultaten. Varje nytt gilla eller följa som ansluter till dig blir ett helt nätverk av nya potentiella kunder!

6. Gör din forskning.

Innehålls sökning (Graph Search) är nytt! Ny utveckling kommer att komma ut hela tiden och även experterna håller fortfarande på att lära sig exakt hur innehålls sökningen fungerar och hur den kan användas för att hjälpa ditt företag. Fortsätt att läsa och lära om detta nya verktyg för att se till att du vet hur man använder den för att på bästa sätt hjälpa ditt företag.

7. Hoppa på tåget tidigt!

Ett av de bästa sätten att se om ditt företag finns med och dyker upp i sökningar är att börja använda verktyget så snart som möjligt. Facebook släpper innehålls sökningen i betaversion för användarna långsamt. Om du vill vara en av de första att använda dig av innehålls sökningen kan du registrera dig här för att gå med i väntelistan: https://www.facebook.com/about/graphsearch

För att sammanfatta det hela …

Innehålls sökning är en helt ny värld och även om det kan verka skrämmande, bör det vara ganska enkelt att lära sig att använda. Tänk på tre ord – Sökord, Kategori och anknytning – och du kommer att behärska det på nolltid.
Detta nya verktyg har otroliga möjligheter att hjälpa dina kunder (och deras vänner – och deras vänners vänner) hitta dig!
De mest framgångsrika företag vet att den bästa typ av reklam är mun till mun metoden – och med Facebook innehålls sök kan du använda dig av denna kraft när det gäller personliga rekommendationer i och med den stora omfattningen av sociala medier.

Ha det bra och ta hand om Er

[typography font=”Dancing Script” size=”24″ size_format=”px”]Helene[/typography]