076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Färska studier visar att många facebook användare tänker mycket på integritetsfrågor.

Att vara en del i ett nätverk krävs att du tar eget ansvar och utbildar dig själv och dina nära och kära om hur du korrekt konfigurera de integritet och säkerhetsinställningar som  Facebook erbjuder.

Det faktum att Facebook har över 900 miljoner medlemmar, och att en del är ute efter att hacka, bluffa och trakassera andra gör frågan ännu mer angelägen.

Tro mig, det finns människor därute som är bra på att manipulera och sätta igång falska rykten. Och ibland på närmare håll än du tror! Ganska snabbt kan ditt liv förändras till vänner och nära och kära.

Mitt mål är att skapa en guide som du, som Facebook-användare kan ha som referens för att hjälpa dig att bygga upp din integritet och säkerhet snabbt och enkelt och välja vad som är lämpligt för just för dig.

De första 7 alternativen finns under Kontoinställningar. Klicka på nedåtpilen i övre högra hörnet och välj den från rullgardinsmenyn. Eller så kan du klicka på den här länken om du är inloggad på Facebook: https://www.facebook.com/settings?ref=mb

säkerhet på facebook

 1. Använd en särskild e-postadress för Facebook. Om du använder samma  e-postkonto som du även använder för bank eller för annan känslig information,  öppnar du upp för ett scenario till en värld av lidande om ditt Facebook-konto blir hackat. Det finns flera gratis e-postleverantörer – Gmail, Hotmail, Yahoo, bara för att nämna några.
 2. Skapa ett starkt, säkert lösenord. (Använd inte samma lösenord på Facebook som du använder för åtkomst till andra konton)
 3. Aktivera säker surfning– under säkerhet till vänster
 4. Aktivera Inloggningsmeddelanden – meddelar dig när ditt konto används från en dator eller mobilenhet som du inte har loggat in från tidigare.
 5. Aktivera Inloggningsgodkännanden – ber dig om en säkerhetskod varje gång en okänd enhet försöker komma åt ditt konto.
 6. Installera inte tvivelaktiga tredje part applikationer och ta bort de som du tycker verka misstänkt.
 7. Facebook Annonser – Gå till  redigera inställningar för sociala annonser. Gå längst ned på sidan ,till ”Para ihop mina sociala händelser med annonser för” – Välj ”Ingen”och klicka på Spara ändringar.

Nästa steg är dina sekretessinställningar. Återigen använder du nedåtpilen i det övre högra hörnet för att få tillgång till dessa inställningar.

 1. Ställ in dina standardinställningar på – vänner.
 2. Under ”Så här samverkar du”  ställ in alternativen beroende på din egna känsla och bekvämlighets nivå.
 3. Under Tidslinje och taggning, rekommenderar jag att du använder följande alternativ:Tidslinje_och_taggning
 4. Under Annonser, applikationer och webbplatser, leta efter följande alternativ och ställ in dem enligt följande: [unordered_list style=”green-dot”]
  • Ta bort eventuella oönskade eller skräppost program. Var alltid försiktig när du väljer vilken app som du vill installera. Jag rekommenderar att endast installera program från betrodda och välkända utvecklare. För de super integritets medvetna, kan du välja att stänga av alla plattforms program.
  • Under Hur andra tar med dina uppgifter till applikationer de använder, sätt bara i en bock för det  objekt som du är bekväm att dela med dig till alla.
  • Aktivera eller avmarkera inte Direktanpassning
  • Aktivera eller avmarkera inte Offentlig sökning
  [/unordered_list]
 5.  Om du vill begränsa din målgrupp när det gäller dina tidigare inlägg – Gå till Begränsa målgruppen för tidigare inlägg – Klicka på ”Hantera synlighet hos tidigare inlägg” länken och klicka sedan på knappen att ”begränsa gamla inlägg”. Detta kommer att innebära att alla dina tidigare inlägg inte längre är tillgängliga för allmänheten.  En varning – när detta alternativet är valt, kan det inte återställas. Du måste då gå tillbaka och ändra inställningarna för enskilda poster i din tidslinje.
Den sista delen som behöver uppmärksammas är tidslinjen profilinformation. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet för att ta dig till din tidslinje. Klicka på ”Uppdatera information”.

uppdatera_information_facebook

Redigera alla de fält du vill. Lägg bara till information som du är bekväm med att hela världen skulle kunna se. Även om du ställer in allt för bara ”vänner,” så tänk på vad som kan hända om en vän blir hackad? Du vill inte ha en bedragare eller fifflare som har tillgång till information som normalt är reserverad för just dina vänner. Jag rekommenderar följande inställningar: [unordered_list style=”tick”]

 • Visa endast månad och dag din födelsedag på din tidslinje eller kanske inte visa den alls.
 • Ställ din mobiltelefon synlighet på ”bara jag”.
 • Skriv inte ditt arbete eller hem telefonnummer.
 • Skriv inte din fullständiga adress – (ange endast Stad eller lämna det helt tomt)
[/unordered_list]
Redigera_info_facebook
[divider]
[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”24″ size_format=”px”]Tankar kring sociala medier…[/typography]

Våra sociala medier har öppnat upp nya fantastiska vägar att möta gamla och nya vänner. Det har öppnat upp för nya affärsmöjligheter, nytt sätt att förmedla budskap.

Det kan spridas med en rasande fart och ibland utanför vår kontroll…

Var försiktig med vad du publicerar – när du lägger något på nätet så kan det komma tillbaka för att hemsöka dig senare i livet. Använd den inbyggda kontrollen för statusuppdateringar och andra tjänster för att begränsa dina inlägg till de som de är avsedda för.

dela på facebook

 Var försiktig med var du klickar – Även om alla dina kontroller och inställningar är korrekta, att klicka på skadliga länkar och installera en skadlig kod kan inte bara förstöra din dator, men det kan påverka din integritet och säkerhet online också.

Logga ut från Facebook – Facebook har varit känt för att spåra användarens aktivitet på andra webbplatser, så logga ut när du inte använder Facebook. Dessutom  om du är inloggad så gör du det lättare för ditt konto att bli hackat om du loggar in från delade datorer.

Antivirusprogram – Installera ett ansett bra säkerhetsprogram och se till att håll det uppdaterat.

Dela eller Gilla på facebook om du tycker att dina vänner, nära och kära har användning av denna information.

Ta hand om er därute 🙂

[typography font=”Hammersmith One” size=”18″ size_format=”px”]Helene[/typography]