076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Bildstorlek för Facebooks omslagsbild 850 x 315 pxVad har du på omslagsbilden på Facebook?

Nu har omslagsbilden funnits en tid på facebook och ibland får jag på frågor om denna. Vad får jag ha med på min omslagsbild?

Bör ditt telefonnummer ingå i bilden, eller ska ditt företags namn vara en del av bilden.

(Bildstorlek för Facebooks omslagsbild 850 x 315 px)

Historiskt har Facebook varit emot människor som säljer med hjälp av sina personliga profiler. Så när den personliga profilen bytte utseende till tidslinje layouten i fjol, förstärkte Facebook sina regler runt omslagsbilden och därmed kan du inte använda din omslagsbild för kommersiellt syfte.

Facebook är väldigt tydlig i sina villkor när det gäller att inte använda våra profiler kommersiellt (Avsnitt 4.4):

Du får inte använda din personliga tidslinje för din egen kommersiella vinning.

Är reglerna annorlunda när det gäller företagssidor på Facebook?

Riktlinjerna är väldigt tydliga med vad du inte får ha med på din omslagsbild

Omslagbilden får inte innehålla:

[unordered_list style=”red-x”]
  • pris eller inköpsinformation, t.ex. ”25% rabatt” eller ”Ladda ned den på dittdomännamn.com”
  • kontaktuppgifter som din www adress, e-post, fysiska adress, telefonnummer eller annan information. Detta ska ingå i avsnittet ”Om” på din sida
  • hänvisningar till Facebook-funktioner eller -åtgärder som ”Gilla” eller ”Dela” eller en pil som pekar från omslagsfotot till någon av dessa funktioner
  • uppmaningar som ”Skaffa den nu” eller ”Berätta för dina vänner”.
[/unordered_list]
Vad du kan göra är att se till att din omslagsbild förmedlar vad ditt företag handlar om utan att skriva ut det med ord.
[divider]
Facebook Omslagsbild
[divider]

Coca Cola omslagsbild förmedlar glädje, smak och förtroende. Och som du kan se finns det inte en enda text rad på bilden. Bilden säger allt. Byt omslagsbild med jämna mellanrum. Testa och se vad du får för reaktioner på din bild.

Om du och ditt företag har årliga evenemang eller tillställningar se till att din omslagsbild återspeglar detta. Du kan använda bilder från en tidigare händelse eller ta en bild när du är håller på att förbereda för detta. Se bara till att bilden du väljer speglar vad ditt företag gör och framför allt hur den får dina kunder att känna sig.

Tänkvärt: Alla omslag är offentliga. Vare sig det är den som finns på din personliga profil eller din företagssida. Det innebär att alla som besöker din sida kan se ditt omslag.

Ta hand om er

[typography font=”Dancing Script” size=”24″ size_format=”px”]Helene[/typography]