...
Obs

8 viktigaste ändringarna på facebook 2012

Senast uppdaterad: jul 27, 2023 | Facebook, Social media

Om vi var i grundskolan nu och jag frågade eleverna;

Vilken tror ni är den viktigaste platsen för ett företag att synas på när det gäller internet?

Förmodligen skulle nog alla skrika samtidigt  Facebooooook.

Jag har satt ihop topp 8 när det kommer till facebook ändringarna under 2012.

1. Facebook presenterar och implementerar Timeline till alla användare och sidor.

Facebook berättade om sin nya layout ”Tidslinjen” redan 2011, och förändringen kunde ses av alla användare i slutet av mars. Designen med en profilbild och en stor omslagsbild möttes av stor skepsis i början, men faktum är att många har märkt att det har förändrat hur människor interagerar med webbplatsen. Sedan lanseringen av tidslinjen, har företag och varumärken fått 46 procent mer engagemang per inlägg i genomsnitt.

2. Vill ha knapp (rykte att den ska komma)

Den här funktionen har ännu inte släppts men det ryktas om en lansering inom den närmaste framtiden. Vill ha (want) knappen är ett intressant koncept för marknadsförare, särskilt för e-handeln.  Fatta vilken stor grej detta kommer att bli! T ex när du lanserar en ny produkt och där är fansen väljer och klickar på ”vill ha”. Helt klart kommer det att hjälpa företagen att sälja sina produkter och tjänster till ”rätt” kundkategori

3. Schemalägga inlägg

Att schemalägga inlägg ger dig som marknadsförare en oöverträffad kontroll av din närvaro på facebook. Du lägger upp innehållet på facebook på bestämda tider, detta innebär att du som företag kan planera nya produktreleaser eller meddelanden precis efter när dina fans/kunder är som mest aktiva.

4. Opublicerade inlägg

Om du som marknadsförare tillgodoser flera målgrupper kan nu dela innehåll med särskilda grupper av dina fans. Många fans  har sagt att de ofta är frustrerade av att överdriven och irrelevant socialt innehåll delas av de varumärken som de följer.

Opublicerade inlägg hjälper dig som marknadsförare att dela inlägg med endast specifika användare, istället för alla dina fans. Vissa företag, särskilt de med olika målgrupper, kan skapa innehåll som är bättre lämpade för vissa fans än andra.  Detta innebär att fansen som landar på din sida ser bara innehåll som är relevant för just dem.

5. Facebook lägger till behörighetsnivåer för sid administratörer

I slutet av maj lanserade Facebook behörighetsnivåer för Facebook sidor. Det gör det lätt för administratören att låta marknadsförare får rättigheten att hantera facebook kampanjer mer effektivt. De nya behörighetsnivåerna inkluderar fem olika roller, Hanterare – Innehållsskapare – Moderator – Annonsör – Statistikanalytiker . Varje roll har olika behörigheter och tillgänglighet till din facebook sida.

6. Facebook förstärker det sponsrade innehåll i Nyhetsflödet

I slutet av förra året, rullade Facebook ut Sponsrade Historier så att marknadsförare kunde betala för att få innehåll i sina fans nyhetsflöden. Men Facebook gjorde en del ändringar i år som gör det tydligare att innehållet sponsras, och inte helt organiskt.

7. Facebook  köper Instagram

I april förvärvade Facebook fotodelnings Appen  Instagram för 1 miljard dollar. Priset chockade många i början, och enligt min åsikt tycker jag inte att vi har sett mycket när det gäller integrationen mellan dessa två sociala verktyg.  Det har varit en stor fråga för många när det gäller att dela bilder på facebook för de som använder mobilen och det har blivit en enorm förbättring. Det sociala engagemanget har ökat markant sen denna sammanslagning. Och självklart vinner du som företagare också på detta då det blir lättare för dig att inkluderar bilder på dina Facebook-sidor.

8. RÖST  för marknadsförare

Den här uppdateringen hjälper dem som hanterar marknadsföringen på en Facebook sida. Facebook har gjort det lätt för oss att växla mellan vårt personliga konto och de sidor som vi sköter.  Detta ger dig som marknadsförare mer kontroll och möjligheter att öka din sociala närvaro och det gör att Facebook blir ett mer attraktivt alternativ.

Vilken ändring tycker du har varit viktigast – eller vilket förändring skulle du helst ha velat slippa?

Ha det bra

Helene Thituson

Helene, grundaren av 900 Kunder från de djupa skogarna i Småland, älskar att hjälpa småföretag, utforska naturen, bygga webbplatser, coacha och hålla kurser. Med sin kunskap inspirerar hon klienter att nå sina mål och skapa en framgångsrik verksamhet.

Observera: Vissa av länkarna i denna artikel är affiliate-länkar. Det innebär att vi kan motta en ersättning om du bestämmer dig för att genomföra ett köp, men det påverkar inte ditt pris. Vi vill betona att allt vi föreslår här är produkter eller tjänster som vi själva har erfarenhet av och som vi kan rekommendera helhjärtat. Syftet med denna sida är inte att erbjuda ekonomisk rådgivning, utan snarare att underhålla och informera. Vill du veta mer om hur affiliate-länkar fungerar, se mer här integritetspolicy.

Kontakta oss

900 Kunder
Jönköpingsvägen 1
331 34 VÄRNAMO
076 - 10 41 662

2 Kommentarer

 1. Magnus

  Intressant med en ”vill ha” knapp. Skulle kunna underlätta för inköpen när man kan lansera en produkt innan man har den hemma på lager

  Tack för informationen och uppskattar din blogg
  Magnus

  Svara
  • Helene Thituson

   Hej Magnus,

   Ja den knappen är en marknadsförares dröm :)

   Ha det
   Helene

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

du kanske också gillar…