076 1041 662 info@900kunder.com
Välj en sida

Alla lär sig de nya verktygen för kommunikation i sin egen takt, eller hur…Jösses, det tog mig år att först börja använda en mobiltelefon och sen ytterligare en tid för att börja med SMS, för att sen inte tala om den nya tekniken med att surfa, appar, itune och gud vet vad. Och visst har jag utav misstag skickat enstaka sms som har auto korrigerat sig, till konstiga meddelanden med dessa har inte kommit till skada eller påverkat min verksamhet.

Men det finns en del sociala medier misstag som kan vara ödesdigra för ditt rykte och / eller försäljning beroende på graden av misstag.

Det finns ett talesätt som vi har i sociala medier …

vad som händer i Vegas, stannar på Facebook, Twitter och YouTube!

Vad jag menar är, ingen glömmer på nätet och ärligt talat kan det vara en smärtsam eller… en lycklig upplevelse, beroende på hur du spelar dina kort på internet.

Se till att du inte gör någon av dessa 5 sociala medier misstag!

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”18″ size_format=”px” color=”#cc0a0a”]1. Inte svara på kundernas Facebook inlägg / Tweets / meddelanden.[/typography]

Se till att du regelbundet kontrollerar om du har meddelanden från kunder eller potentiella kunder på dina sociala medier sidor. Folk blir upprörda när de ignoreras, särskilt gentemot företag som de betalar pengar till. Du kanske frågar dig själv; Varför kan de inte bara ringa eller maila? Hallå…Det är 2012, det kanske är därför. Saker har förändrats den sista tiden!

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”18″ size_format=”px” color=”#cc0a0a”]2. För mycket PR runt dig själv.[/typography]

Den bästa sättet att vända människor emot sig är att använda sociala medier för att ständigt försöka sälja något. Detta är det snabbaste sättet att förlora din publik. Istället måste du ge något av värde som visar att du är expert på ditt område, så att du kan skapa tillräckligt med intresse för att uppmuntra dina kunder/klienter att ytterligare engagera sig i ditt varumärke, antingen genom att besöka din webbplats eller välja att få dina email, etc.

Fokus på att skapa värde och senare när de har fått ett förtroende och en kontakt med dig, då kan du ha en så kallad ”call to action” som kan främja en relevant produkt eller tjänst. Sociala medier är som att titta på TV nu för tiden, folk hoppar nästan alltid över reklamen!

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”18″ size_format=”px” color=”#cc0a0a”]3. Du pratar till dina kunder, du pratar inte med dem![/typography]

Ja, detta är en stor skillnad. Kommunicera med dina kunder på ett sätt som om du pratar med dem i det verkliga livet. Låt dem känna sig som att en verklig person talar direkt till dem.  Personlighet är varmt välkomnande på sociala medier och skördar de största resultaten för varumärken och företag.

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”18″ size_format=”px” color=”#cc0a0a”]4. Att vara inkonsekvent.[/typography]

Konsekvens är nyckeln till framgång på de sociala medierna och det som får människor att tappa suget är oftast om de får vilseledande förväntningar.  En av de bästa citaten när det gäller sociala medier som jag läst är,

”Social media är inte ett sprinterlopp, det är ett maraton”,

och det har fastnat i mitt huvud eftersom det är så sant. Håll ut och skapa värde  … det kommer att löna sig.

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”18″ size_format=”px” color=”#cc0a0a”]5. Att inte ha koll på relevanta sökord.[/typography]

Om du är en restaurang i Göteborg, vad du borde göra är att följa Twitter för att se alla som nämner ordet ”hungrig” och snabbt erbjuda dem ett oemotståndligt erbjudande om att komma och prova maten. En sådan sak är lätt att göra och det gör att du kommer i direkt kontakt med människor som bokstavligen skriker efter vad du har att erbjuda.

Jag skulle kunna fylla på med ännu fler sociala medier misstag som sker på en dagligen, men jag hoppas att du tyckte att dessa 5 var till hjälp.

Vilken typ av sociala medier misstag har du sett eller gjort på nätet?

Ha det bra där ute i den svenska sommaren 🙂

[typography font=”Dancing Script” size=”22″ size_format=”px”]Helene[/typography]